Farem un pa com es feia abans, com es feia a pagès. Recorda el meu pare. Per fer aquest pa amb blat català, aigua mineral ben temperada, sense gas, sense
clor, la sal sense refinar i la massa és
mare. Et rentes bé les mans i una
superfície plana. Hi aboques farina
ecològica, la sal i la mare. Tirant-l’hi l’aigua tèbia a poc a poc. Remenes amb les mans. Ella va agafant vida i tu li vas donant
forma. Quan ja te forma, ja pots parar
Per que s’estovi, perquè reposi . Un quart d’hora més tard podem tornar
a enfarinar la massa. Enfarinem la taula
y ens enfarinem nosaltres. Ves fent plecs sobre si mateixa. Estira bé la massa fins a trencar-la. Tornes a recollir, tornes a repetir fis que
no es trenca. Torna a fer plecs sobre si mateixa I vas fent una bola que et quedi la part més
panxuda a sobre. La poses a dormir sobre
un drap recollit, un niu d’amor on pugui
créixer durant dues hores. S’ha
d’alimentar la mare, s’ha d’alimentar la mare.
La mare es massa, la massa es mare. Dues hores després tindrem al forn
al màxim. Posem el pa a dins, amb la
panxa a terra. Esquitxem les parets, del forn...amb aigua, un quart d’hora mes tard abaixem el forn a la
meitat. D’aquí mitja hora tornem amb un pa sota el braç.
Tremendamente – Al punto
(lletra: tremendamente.com)
No hay comentarios:
Publicar un comentario